Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
„Europa la ea acasă”, la Carei
Direcţia de Cultură Carei  - Joi, 9 Mai 2013

În Parcul Dendrologic din municipiul Carei a avut loc joi, la orele amiezii, inaugurarea plăcuțelor care vor denumi simbolic alei din parc după cei mai mari poeți din țările membre ale Uniunii Europene, un proiect numit ”Europa la ea acasă. Poeți reprezentativi ai U.E.” al Direcției de Cultură Carei, menit să ofere posibilitatea cunoașterii valorilor europene.
 

 

Fiecare plăcuță conține lângă portretul poetului și steagul țării, o strofă dintr-o poezie reprezentativă în limba în care a fost scrisă, precum și un cod QR cu ajutorul căruia se pot culege informații despre poet cu un smartphone.

           

Alături de plăcuțe pot fi admirate și drapelele fiecărui stat al Uniunii Europene, inclusiv drapelul U.E.

 

Cei implicați în realizarea proiectului sunt Poosz Lorand, Adrian Ștefănuți, Dragoș Georgescu, Fejszés László, Linda Sălăgean, Bogdan Georgescu și designer-ul plăcuțelor,  Jakab Imre.

 

Realizatorii proiectului aduc mulțumiri speciale ambasadelor Finlandei, Slovaciei, Sloveniei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Croației, Cehiei, Italiei, Bulgariei, Portugaliei, Belgiei, Olandei și Marii Britanii pentru sprijinul acordat și pentru interesul deosebit manifestat pentru acest proiect. Reprezentanți ai unor ambasade și-au manifestat intenția de a vizita orașul Carei în urma acestui proiect.

1233 vizite
Distribuie pe